مدرس: نیکی شریف پور
طول دوره: ۱۰ جلسه ۳ ساعته
روز و ساعت برگزاری: دوشنبهها ساعت: ۱۷:۰۰ تا ۲۰:۰۰
شروع ترم تابستان: ۱۴ تیر
میزان سرمایه گذاری: ۹۵۰۰۰۰ تومان
ظرفیت ترم تابستان تکمیل شد.
محتوای آموزشی:
طراحى استورى بورد یا استورى بوردینگ، به تصویر کشیدن یک داستان یا سناریو در فریمهاى پىدرپى است. استورى بوردر چهارچوب اولیه پروژه را مشخص میکند. سپس تصور کارگردان را خلاقانه به شکل داستانى روان ترسیم میکند. اعتبار این هنر، متعلق به کمپانى والت دیسنى و انیماتورى به نام وب اسمیت است که صحنههاى انیمیشن کوتاهِ سه خوک کوچک (١٩٣٣) را روى کاغذهاى متعددى طراحى کرد و با چسباندن آنها به دیوار شاخهى جدیدى از پیشتولید انیمیشن را به وجود آورد. بعد از این تجربه، والت دیسنى در کمپانی خود بخشى مجزا براى استورى بورد مهیا نمود. چرا که معتقد بودآنچه در ابتدا بیننده را مجذوب میکند، داستان است که روایت میشود.
برخی به اشتباه، این مرحله را غیر ضروری میدانند، در حالیکه اهمیت آن در تاریخ سینما و انیمیشن بارها ثابت شده است. آلفرد هیچکاک با کمک سال بَس، طراح استوری بورد فیلمهایش، توانست صحنههایی به یاد ماندنی در روانی (۱۹۶۰) و پرندگان(۱۹۶۳) بیافریند. در عکس شماره ۳ میتوانید این استوری بوردها را با فریمهای نهایی فیلم مقایسه کنید.
طراحی استوری بورد نسبت به نوع پروژه متفاوت است، به عنوان مثال در انیمیشنهای کوتاه تلوزیونی، بر طراحی مناسب شخصیتها و روان بودن داستان بیشتر تمرکز میشود، ولی استوری بوردهای تبلیغاتی، عموما تصویرسازیهایی با جزئیات بسیار و اغلب رنگآمیزی شده هستند که هدفشان جلب نظر اسپانسر است. در عکسهای ۴ و ۵ میتوانید این دو نوع استوری بورد را با هم مقایسه کنید.
استوری بورد برای یک کارگردان همانقدر مهم است که نقشه ساختمان برای یک معمار. طراحى استورى بورد به کارگردان فرصت آزمون و خطا میدهد و موجب میشود در زمان و سرمایه تولید صرفهجویی گردد. زیرا بهوسیله آن نواقص احتمالى سناریو مشخص میشود. والت دیسنى و هیچکاک هرگز پیش از تکمیل استورى بورد، مرحله ى تولید را آغاز نمیکردند.
شاید فرایند طراحى فریمهاى بیشمار در نگاه اول پیچیده و زمانبر به نظر آید ولى جذابیت آن در این است که استورى بوردر اولین شخصى است که نتیجه نهایى پروژه را میبیند. آنچه در نهایت تماشاگران میبینند فریمهایی است که او بر اساس تصور خود و راهنمایى هاى کارگردان ترسیم کرده است.
این هنر از طراحی دستی بر روی کاغذ آغاز شد ولی امروزه بیشتر به شکل دیجیتال ارائه میشود. در این کلاس انتخاب نوع طراحی (دستی و یا دیجیتال) به هنرجویان سپرده شده است.
سرفصلها
- مرور کوتاه تاریخچه استوری بورد
- آشنایی با سبکهای متفاوت استوری بورد و مطالعه نمونههای حرفهای
- معرفی و تکمیل پروژهای کوتاه بصورت گروهی و تکنفره، و نقد و بررسی آن
- ارائه اطلاعاتی مختصر در مورد طراحی دیجیتال
هدف
آموزش طراحی استوری بورد برای انواع پروژههای تصویری از جمله انیمیشن، فیلم و تیزر (تبلیغات)
خروجی کارگاه:
اجرای نهایی پروژههای کلاسی

نیکی شریف پور
مدرس استوری بورد در زیما
تحصیلات
کارشناسی انیمیشن و استوری بوردینگ، آکادمی هنر سانفرانسیسکو، ۱۳۸۷-۱۳۹۲
کاردانی تصویرسازی کالج آمریکن ریور ۱۳۸۶-۱۳۸۴
برخی از آثار نیکی شریف پور
فعالیتها
طراحی استوری بورد و کاراکتر، تصویرسازی، طراحی گرافیک از سال ۱۳۹۳ تا کنون
سوابق حرفهای:
طراحی استوری بورد و کاراکتر:
– طراحی استوری بورد فیلم کوتاه “خودکشی به سبک نیچه” – تهران
– طراحی استوری بورد سریال انیمیشنی “میچکا”- تهران
– طراحی استوری بورد تبلیغاتی اولین دوره “جشنوارهی سلامت”- تهران
– طراحی استوری بورد برای گیم Interactive “روسلان و لودمیلا” – سن فرنسیسکو، آمریکا
– دفتر هنری شرکت آریا – طراحی استوری بورد و کاراکتر، تصویر سازی و سوشال مدیا
طراحی گرافیک و مدیریت هنری:
– طراحی کاتالوگ شرکت Mohair -لس انجلس،آمریکا
– طراحی گرافیک شرکت Digigroe – آمستردام، هلند
– طراحیگرافیک ومدیریت هنری برند DLISH – میلان، ایتالیا
سایر پروژهها:
– تصویرسازی کتاب کودک “لاله واژگون” – لس انجلس، آمریکا ۱۳۹۸
– مترجم در سی و پنجمین جشنواره ی بین المللی فجر، ۱۳۹۵
– تحقیق و ترجمه برای مجله سینمایی قلهک آنلاین ، ۱۳۹۳
داشتن مهارت در طراحی فیگوراتیو
برایکسب مهارت فوق میتوانید در کارگاههای زیر، که در خانه زیما برگزار میشود، شرکت کنید:
راهنمای شرکت در کلاسهای آنلاین زیما، مدرسه طرح و تصویر:
یکی از مهمترین امکاناتی که اینترنت پیش روی ما گذاشته رفع محدودیتهای مکان و زمان است. این ویژگی بستری ایده آل برای یادگیری و آموزش می سازد. مسائلی چون آلودگی هوا، بیماری، ترافیک، برف و باران و عوامل مختلف دیگر که رفت و آمد به محیطهای آموزشی را سخت یا غیر ممکن میکنند، میتوان با شرکت در کلاسهای آنلاین به راحتی برداشته شوند. مدرسه زیما، آموزش آنلاین را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و تاکنون هنرجویان زیادی از شهرها و کشورهای مختلف در کلاسها، ورکشاپها و وبینارهای آن شرکت کردهاند. آموزش آنلاین این امکان را برای شما فراهم میسازد که تنها با اتصال به اینترنت، از طریق کامپیوتر، تلفن همراه یا لپتاپ خود آموزش ببینید. شما در تمامی مراحل کلاس میتوانید یک روند تعاملی با مدرس و سایر هنرجویان، داشته باشید، سوال کنید، نظر بدهید و درباره آنچه در حال اتفاق است وارد گفتگو شوید.
پرسشهای متداول:
• آیا کلاس آنلاین به شکل ویدیو برایم ارسال میشود؟ آیا باید فیلمی را دانلود کنم؟
خیر. کلاسهای آنلاین زیما به صورت زنده، مستقیم و تعاملی هستند. کلاسها، ورکشاپها و وبینارهای آنلاینِ زیما، واقعا آنلاین هستند. یعنی هنرجو و مدرس همزمان باهم آنلاین میشوند و امکان تعامل، پرسش و پاسخ، و رفع اشکال درکلاس وجود دارد. هر هنرجو نحوه کار کردن استاد را میبیند و توضیحات وی را میشنود. هر زمان نیز سوال یا ابهامی داشت به راحتی میپرسد و پاسخ میگیرد. درست همانند کلاسهای حضوری، هنرجویان فرصت انجام کار عملی دارند، آثارشان را با استاد و همکلاسیهایشان به اشتراک میگذارند و سپس تحلیل و نظر استاد را در کلاس به اتفاق میشنوند. در کلاسهای آنلاین زیما همواره مسئول فنی حاضر است تا اگر اختلالی در ارتباط آنلاین رخ داد، آنرا برطرف کند و این موضوع وقت مدرس و سایر هنرجویان را نگیرد.
این توضیح را لازم دانستیم چون شیوهای درآموزش از راه دور مرسوم است که به اشتباه آنلاین خوانده می شود و شامل ارسال ویدئو به شکل آفلاین است.
• برای شرکت در کلاسهای آنلاین چه امکاناتی باید داشته باشم؟
لپتاپ یا کامپیوتر ( تبلت با گوشی هوشمند نیز قابل اسفاده است)؛اسپیکر یا هدست؛اینترنت با سرعت مناسب.
• آیا برای شرکت در کلاسهای آنلاین نیاز به نصب برنامه یا نرمافزار خاصی دارم؟
– خیر، تنها کافی است به آخرین نسخه یکی از مرورگرهای Chrome یا Safari دسترسی داشته باشید.
• من اولین باری است که در یک کلاس آنلاین شرکت می کنم. چه کاری باید انجام دهم؟
مسئول فنیِ کلاس پیش از شروع اولین جلسه چگونگی شرکت در کلاس را به شما آموزش خواهد داد. سپس صدا، تصویر و سایر موارد لازم را آزمایش میکند و در صورت وجود هرگونه مشکل، پیش از شروع کلاس، آن را برطرف خواهد کرد.
• اگر پرسشی داشته باشم میتوانم در طول کلاس مطرح کنم؟
بله، شما میتوانید در تمام طول کلاس پرسش خود را مطرح کنید و پاسخ را از استاد بشنوید. نحوه پرسش و پاسخ پیش از شروع کلاس، توسط مسئول فنی برای شما توضیح داده میشود.
• آیا امکان ارائه نمونه کار به مدرس کلاس وجود دارد؟
بله، این امکان برای تک تک هنرجویان فراهم است. هنرجویان باید هر جلسه تکالیف خود را در بازه زمانی خواسته شده انجام دهند و سپس آنها را ارسال نمایند. این زمان فرصت مناسب را برای بررسی دقیق تکالیف و نمونه کارها توسط استاد کلاس را فراهم میکند. در صورتی که بازه زمانی توسط هنرجو نادیده گرفته شود، زیما هیچگونه مسئولیتی نسبت به بررسی تکالیف ارسال نشده نمیپذیرد.
• حجم اینترنت مصرفی در هر جلسه آنلاین چقدر است؟
تقریبا بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ مگابایت به ازای هر یک ساعتاستفاده مورد نیاز است.
• برای دریافت صدا و تصویر با کیفیت مناسب، سرعت اینترنت چقدر باید باشد؟
اگر تاکنون در استفاده از اینترنت مشکلی نداشتهاید، در کلاسهای آنلاین نیز مشکلی پیدا نمیکنید. کیفیت صدا و تصویر، بستگی به کیفیت اینترنت شما دارد.
بهترین گزینه استفاده از اینترنت ADSL با سرعت حداقل ۵۱۲k است. اینترنت تلفن همراه یا GPRS با سرعت ۴G و همچنین WiMAX نیز مناسبند. اما همواره ممکن است لحظاتی اختلال داشته باشد.فاصلهی شما از مودم هم در کیفیت دریافتی تاثیر دارد .
• چه مواردی را باید پیش از شروع هر جلسه در نظر داشته باشم؟
۱) حتما از آخرین نسخه مرورگر Chrome براس سیستم عامل ویندوز یا اندروید و آخرین نسخه مرورگر Safari برای سیستم عامل ios استفاده کنید.
۲) هنگام برگزاری کلاس از فیلترشکن استفاده نکنید.
۳) حداقل ۱۰ دقیقه قبل از شروع کلاس، از طریق لینکی که در اختیارتان قرار گرفته به فضای کلاس آنلاین وارد شوید.
۴) حجم باقی مانده از اینترنت خود را بررسی و در صورت نیاز شارژ کنید.
۵) کنترل کنید که باتری موبایل، تبلت یا لپتاپ شما شارژ داشته باشند.
۶) اگر از کامپیوتر خانگی استفاده میکنید، بهتر است یک موبایل، تبلت یا لپتاپ شما کنارتان باشد تا در صورت قطعی برق از آنها استفاده کنید و کلاس را از دست ندهید.
۷) درصورت بروز مشکل در اینترنت خانگی، میتوانید از هات اسپات موبایل یا تبلت خود استفاده کنید. لازم است این روش را قبلا امتحان کنید.
۸) چنانچه درباره کلاس آنلاین زیما پرسشی دارید، می توانید در ساعات اداری با شماره ۰۲۱۸۸۵۶۶۸۴۲ تماس بگیرید.