راهنمای شرکت در کلاسهای آنلاین زیما، مدرسه طرح و تصویر:
از مهمترین امکاناتی که اینترنت پیش روی ما گذاشته این است که محدودیت مکان و مسافت را بی معنا کرده است. همین ویژگی بستری ایده آل برای یادگیری و آموزش می سازد. همچنین مشکلاتی مثل آلودگی هوا، بیماری، ترافیک، برف و باران و عوامل مختلف دیگر که رفت و آمد به محیطهای آموزشی را سخت یا غیر ممکن میکنند، با شرکت در کلاسهای آنلاین به راحتی از سر راهِ آموزش برداشته میشوند. مدرسه زیما آموزش آنلاین را از سال ۹۷ آغاز کرده و تا امروز هنرجویان زیادی از شهرها و کشورهای مختلف در کلاسها، ورکشاپها و وبینارهای زیما شرکت کردهاند. آموزش آنلاین به شما این امکان را می دهد که تنها با اتصال به اینترنت و از طریق کامپیوتر، تلفن همراه یا لپ تاپ خود آموزش ببینید. شما در طی تمامی مراحل کلاس میتوانید در یک روند تعاملی با مدرس و سایر هنرجویان، در ارتباط باشید، سوال کنید، نظر بدهید و دربارهی آنچه در حال اتفاق است وارد گفتگو شوید.
سوالات متداول:
• آیا کلاس آنلاین به شکل ویدیو برایم ارسال میشود؟ آیا باید فیلمی را دانلود کنم؟
خیر. کلاسهای آنلاین زیما به صورت زنده، مستقیم و تعاملی هستند.
کلاسها، ورکشاپها و وبینارهای آنلاینِ زیما، “واقعا” آنلاین هستند! یعنی هنرجو و مدرس همزمان باهم آنلاین میشوند و امکان تعامل، پرسش و پاسخ و رفع اشکال درکلاس وجود دارد. بنابر این ظرفیت کلاسهای آنلاین هم محدودیت دارند تا مدرس بتواند به درستی به همهی هنرجویان رسیدگی کند. هر هنرجو نحوهی کار کردن استاد را میبیند، توضیحات ایشان را میشنود. هر زمان سوال یا ابهامی داشت به راحتی میپرسد و پاسخ میگیرد. درست همانند کلاسهای حضوری، هنرجویان فرصت انجام کار عملی دارند، آثارشان را با استاد و همکلاسیهایشان به اشتراک میگذارند و سپس تحلیل و نظر استاد را در کلاس به اتفاق میشنوند. در کلاسهای آنلاین زیما همواره مسئول فنی حاضر است تا اگر خللی در ارتباط آنلاین رخ داد، آنرا برطرف کند و این موضوع وقت مدرس و سایر هنرجویان را نگیرد.
این توضیح را لازم دانستیم چون شیوه ای درآموزش از راه دور مرسوم است که “اشتباها” آنلاین خطاب می شود، اما شامل ارسال ویدئوی از قبل ضبط شده (به شکل آفلاین) است.
• برای شرکت در کلاسهای آنلاین چه امکاناتی باید داشته باشم؟
یک دستگاه لپتاپ یا کامپیوتر متصل به اینترنتِ مناسب و اسپیکر و یا هدست کافی است.
تبلت و گوشی هوشمند نیز قابل استفاده هستند.
• چگونه در کلاسهای آنلاین شرکت کنم؟ آیا نیاز به نصب برنامه یا نرمافزار خاصی دارم؟
– خیر. نیاز به نصب هیچ برنامهای نیست.
– تنها کافی است به آخرین نسخهی یکی از مرورگرهای Chrome یا Safari دسترسی داشته باشید.
– لینک ورود به فضای کلاس، کلمه عبور و رمز برایتان ارسال میشود. شما ۱۰ دقیقه قبل از شروع هر جلسه از کلاس، با کلیک بر روی لینک و وارد کردن کلمه عبور و رمزِ مختص خود، به کلاس، استاد و همکلاسیهایتان و البته مسئول فنیِ کلاس (که مراقب همه چیز هست) میپیوندید. پس از ورود، فقط کافیست به راحتی به صندلی خود تکیه داده و به تدریس استاد گوش دهید.
• من برای اولین بار است که در یک کلاس آنلاین شرکت می کنم. چه کاری باید بکنم؟
مسئول فنیِ کلاسهای آنلاینِ زیما، پیش از شروع اولین جلسه از کلاس، حتما چگونگی شرکت در کلاس را به شما آموزش میدهد. همچنین صدا، تصویر و سایر موارد لازم برای استفاده از این کلاس را با شما آزمایش میکند و در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالی، پیش از شروع کلاس، به رفع آن خواهد پرداخت.
• اگر پرسشی داشته باشم میتوانم در کلاس آنلاین مطرح کنم؟
بله، ساز و کاری برای پرسش و پاسخ فراهم شدهاست. شما میتوانید در هر مرحلهای از تدریس یا ارائهی توضیحات توسط استاد، سوالتان را مطرح کنید و پاسخش را از ایشان بشنوید. نحوهی پرسش و پاسخ بسیار ساده است و پیش از شروع کلاس، توسط مسئول فنی به شما توضیح داده خواهد شد.
• امکان ارائه نمونه کار به مدرس کلاس وجود دارد؟
بله، این امکان برای تک تک هنرجویان فراهم است. ضمن اینکه برای هرجلسه تکالیفی از طرف مدرس کلاس از هنرجویان خواسته می شود که باید طی زمان گفته شده انجام و ارسال شود. این زمان برای بررسی دقیق تکالیف و نمونه کارهای شما توسط مدرس کلاس است. در صورتی که این زمان توسط هنرجو نادیده گرفته شود، زیما هیچ مسئولیتی در خصوص بررسی تکالیف هنرجو در غیر از زمان گفته شده بر عهده ندارد.
• میزان حجم مصرفی برای هربار استفاده از کلاس آنلاین چقدر است؟
به صورت تقریبی برای هرساعت استفاده از کلاس آنلاین بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ مگابایت حجم اینترنت نیاز است.
• برای دریافت صدا و تصویر با کیفیت مناسب، سرعت اینترنت چقدر باید باشد؟
درصورتی که تاکنون در استفاده از اینترنت مشکلی نداشتید، برای کلاسهای آنلاین نیز مشکلی نخواهید داشت. اما به هر حال کیفیت ارائه کلاس آنلاین بستگی به کیفیت اینترنت دریافتی شما دارد. به این معنی که هرچه سرویس اینترنت شما از کیفیت و سرعت بهتری برخوردار باشد دریافت محتوای کلاس برای شما با کیفیت مناسبتری خواهد بود.
اولین گزینه برای استفاده هرچه بهتر از کلاسهای آنلاین، اینترنت ADSL با حداقل سرعت k512 است. اینترنت همراه یا GPRS با سرعت ۴G و همچنین WiMAX نیز قابل استفاده هستند. اما به طور کلی دریافت اینترنت با سرعت های متفاوت، ممکن است با اختلالهای لحظه ای مواجه شود. همچنین فاصلهی شما از مودم هم در این امر تاثیر دارد .
• مواردی که لازم است برای احتیاط و جلوگیری از احتمال بروز مشکل، در نظر داشته باشید و قبل از هر جلسه از کلاس آنلاین آماده کنید:
– در صورت استفاده از سیستم عامل ویندوز یا اندروید، تنها از آخرین نسخهی مرورگر Chrome استفاده کنید.
– در صورت استفاده از سیستم عامل ios ، تنها از آخرین نسخهی مرورگر Safari استفاده کنید.
– در حین برگزاری کلاس آنلاین از فیلترشکن استفاده نکنید.
– حتما حداقل ۱۰ دقیقه قبل از زمان شروع کلاس، به فضای کلاس آنلاین وارد شوید. (از طریق لینک کلاس که قبلا در اختیارتان قرار گرفته)
– میزان حجم اینترنت خود را بررسی و در صورت نیاز شارژ کنید.
– کنترل کنید که موبایل، تبلت یا لپتاپ شما شارژ داشته باشند.
– اگر از کامپیوتر خانگی استفاده میکنید، ترجیحا یک موبایل، تبلت یا لپتاپ هم محض احتیاط در دسترس داشته باشید که در صورت قطعی برق، بتوانید از دستگاه دیگر استفاده کنید و از کلاس عقب نمانید.
– حواستان باشد که درصورت بروز مشکل در اینترنت خانگی، میتوانید از هات اسپات موبایل یا تبلت خود استفاده کنید. این روش را قبلا امتحان کنید.
– درصورت بروز هرگونه ابهام و یا سوال درباره کلاس آنلاین می توانید در ساعات اداری با شمارهی ۰۲۱۶۶۹۲۷۷۲۶ تماس بگیرید.