کارگاه کارتون مطبوعاتی
مدرس: علی جهانشاهی
طول دوره: ۱۰ جلسه ۳ ساعته
در این ترم ارائه نمیشود.
محتوای آموزشی:
اهمیت کارتون مطبوعاتی در این است که می تواند راوی یا تحلیل کنندهی یک خبر، به تاثیرگذارترین شکل ممکن باشد. با تبدیل روند اطلاع رسانی مطبوعات از شکل کاغذی به دیجیتال، کارتونها از مطبوعات به رسانههای دیگر رسیده اند و از آنجا که انسان مدرن، همواره گوشی موبایلش که منبعی است قابل حملی از اطلاعات دقیق و لحظهای را به همراه دارد، کارتون ها وارد بازار داغ شبکه های اجتماعی شده اند. کارتون خبری فرزند این دورهی پوست اندازی است که به طور خلاصه نتیجهی تحلیل یک خبر یا اتفاق به زبان کارتون است.
در طول کارگاه کارتون مطبوعاتی از علی جهانشاهی می آموزیم که چطور با کارتون و مسیر تازه ای که طی میکند هم قدم شویم. به نقد و بررسی نمونههای موفق مطبوعاتی می پردازیم. به دنبال خبر می گردیم و توانمندی هایمان را در راستای تسلط به تکنیکهایی که کارتون مطبوعاتی به سبب نیازش به سرعت عمل، وابستهشان است، بالا می بریم. به دنبال آن ایده یابی و اجرا کردن ایدههایمان رامتناسب با حال و هوای مطبوعات فرا می گیریم.
هدف:
کسب توانایی خلقِ آثار کارتون مطبوعاتی با تمرکز بر ایده پردازی و محوریت موضوع
خروجی:
تکالیف و تمرینهایی که در طول ترم به آنها خواهید پرداخت و انجام پروژه نهایی.
ابزار و وسایل لازم:
لوازم طراحی، روان نویس و ابزاری که با آنها راحت هستید. جلسه ی اول کارگاه گزیده ای از نمونه آثاری که تاکنون خلق کرده اید را همراه داشته باشید.
علی جهانشاهی
مدرس کارتون مطبوعاتی در زیما
تحصیلات
فارغ التحصیل طراحی صنعتی از دانشگاه تهران
نمونه آثار علی جهانشاهی
فعالیتها
علی جهانشاهی کاریکاتوریست است و سابقه طولانی و همکاری مستمر در مجلات و روزنامه های متعدد ایرانی داشته و آثار خود را در آنها به چاپ رسانیده است. از بین این نشریات می توان به: نشریات همشهری(سردبیر گروه تصویر سازی) – همشهری، سروش، داستان، صبح امروز، جام جم و کیهان کاریکاتور اشاره کرد.
علاوه بر داوری نمایشگاههای داخلی کاریکاتور – داور پنجمین نمایشگاه بین المللی کاریکاتور تهران در سال ۲۰۰۱ بوده و همچنین گزیده ای از مجموعه آثار وی در سال ۱۳۸۱ توسط نشر ماه ریز– مجموعه کتاب های چشم- منتشر شده است.
نمایشگاهها:
نمایشگاه انفرادی کاریکاتور – خانه سوره – ۱۳۷۲تهران
نمایشگاه انفرادی تصویر سازی و کاریکا تور- خانه کاریکاتور – ۱۳۸۱تهران
نمایشگاه گروهی کاریکاتور – دانشگاه تورنتو – کانادا ۲۰۰۳
نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی – گالری هنرهای معاصر ونکوور – ۲۰۰۹ کانادا
نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی – دانشگاه سایمون فریزر ونکوور – ۲۰۰۹ کانادا
توانا بودن در طراحی خطی، طراحی شخصیت، ساختن فضای تصویر، داشتن شناخت نسبت به دیزاین و چیدمان عناصر بصری.
برای کسب مهارت های فوق می توانید در کارگاه های زیر که در خانه هنر زیما برگزار می شوند شرکت کنید:
طراحی خطی برای تصویرگران