تصویرسازی اگر در جهت معرفی و ترغیب به خرید از یک برند، محصول یا خدمت باشد در دسته بندی تصویرسازی تبلیغاتی قرار میگیرد. و باید توانایی متقاعد کردن مخاطب برای استفاده از محصول یا خدمتی که تبلیغ می شود را داشته باشد. این نوع از تصویرسازیها بر اساس نیاز سفارش دهنده و بریفی که ارائه میکند طراحی میشوند.
لزوم استفاده از تصویرسازی در تبلیغات:
در حال حاضر تصویرسازی در کشورهای مدرن نقش پر رنگی در تبلیغات دارد اما هنوز در بازار ایران جایگاه درستی ندارد.
تصویرسازی این امکان را به صاحبان برند و کسب و کارها می دهد که تبلیغات خود را به طور متمایز و با شیوه خودشان انجام دهند.
تبلیغات مدرن نیازمند خلاقیت و ساختارشکنی است. همانطور که در نمونه زیر مشاهده میکنید، تصویرسازی این امکان را دارد که ایدهها را به متفاوتترین شکل ممکن به تصویر بکشد، در حالیکه عکسها این امکان را ندارند.
تصویرگر سه بعدی: Leo Natsume
سفارش دهنده: UOL یا Universo Online یک وبسایت برزیلی که توسعه دهنده پلتفرمهای آموزشی دیجیتال در زمینههای مختلف است.
تاریخ: Augest 2020
در ادامه ۸ ویژگی مثبت استفاده از تصویرسازی در تبلیغات را بخوانید:
۱.جلب توجه محصولات
اولین هدف تبلیغات جلب توجه مخاطب است یعنی قبل از اینکه پیام عمیق شود باید توجه مخاطب را جلب کند. شوخ طبعی یکی از ابزارهای کلیدی برای جذب مخاطب است و یکی از ویژگی های تصویرسازی این است که به خوبی با احساسات مخاطب ارتباط برقرار میکند و در جایی که نیاز به شوخ طبعی باشد این کار را بهتر از عکس انجام میدهد.
۲. ایجاد آگاهی برای مخاطبان
تصویرسازی توانایی ایجاد آگاهی در مخاطبان برند را به خوبی دارد. مثلاٌ تصور کنید که شما قرار است کمپینی را با هدف ایجاد آگاهی در مخاطبان یک برند دارویی که به تازگی محصولی را برای از بین بردن کرونا ساخته است، برنامه ریزی کنید. اگر یک موجود کوتوله را در موقعیتهای مختلف به تصویر بکشید که در حال جنگ با موجودات غول پیکر است، به خوبی توانستهاید در مخاطبان، آگاهی از کاربرد این محصول را ایجاد کنید.
در نمونهای که در ادامه میبینیم برند ایتالیایی Barilla که پاستاهای با کیفیتی تولید میکند، برای تبلیغات خود از تصویرسازی بهره برده است. در این ویدئو در هر ۱۵ ثانیه یک صحنه احساسی و نمادین از زندگی ایتالیایی با تصویر پاستا تلفیق شده است که باعث جلب توجه و تاثیرگذاری تبلیغ است.
۳. دوچندان کردنِ تاثیر کلمات
کلمات و جملات بخش تاثیرگذار موفقیت تبلیغات هستند و از آنجاییکه تصویرسازی میتواند همگام با متن پیش برود، اثرگذاری بیشتر میشود. با وجود تصویر در تکمیلِ متن در تبلیغات، بهترین نتیجه حاصل می شود و پیام مورد نظر بهتر و بیشتر در ذهن مخاطب می ماند.
۴. حصول نتیجه بهتر
اثر بخشی مهم ترین بخش تبلیغات است، کمپینها و برنامههای تبلیغاتی در صورتی اثر گذار هستنتد که به هدف مشخص شده، برسند. تصویرسازی یک راه عالی برای گرفتن بهترین بازخورد از مخاطبان است.
۵. آموزش دادن به مخاطب
بخش دیگری از کمپین تبلیغاتی موفق آموزش است. مثلا آموزشِ چگونگی استفاده از محصول یا خدمت، آموزش یک مفهوم مرتبط با کسب و کار یا یک مفهوم فرهنگی اجتماعی به مخاطبان برند. تصویرسازی ابزاری ایده آل برای آموزش مخاطبان در حین ایجاد سرگرمی است تا در خلال آموزش احساس خوبی را به آنها منتقل کند.
در این نمونه تصویری که با هم میبینیم کوکاکولا در کمپینی با عنوان “A Coke Is A Coke” یک انیمیشن ۱ دقیقهای را قبل از بازی Super Bowl و درست قبل از سرود ملی از تلویزیون پخش می کند تا به طرفداران خود یادآوری کند که باهم بودن با وجود تفاوتها زیباست.
ایدهی این تبلیغ از یک پاراگراف از کتاب Andy Warhol و نظریهاش درباره آمریکا الهام گرفته شده است و نشان میدهد که کوکاکولا همیشه برای همه اقشار با هر نژاد، مذهب، جنسیت و سبک زندگی تولید شده است.
در این کمپین کوکاکولا از طرفدارانش خواسته که تصاویرشان در شب بازی، با شعار “Together Is Beautiful” را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند.
طراحی شده در آژانس تبلیغاتی: Widen + Kennedy
انیمیت شده در استودیو: Psyop & Sun Creatures Studio
سفارش دهنده: Coca Cola
سال: ۲۰۱۹
۶. سفارشی سازی برای برند
یکی از دلایل لزوم استفاده از تصویرسازی در تبلیغات، امکان منطبق کردن تبلیغات با هویت برند است. اینکار با تصویرسازی بهتر از حیطههای دیگر دیزاین انجام می شود.
۷. اجتناب از کپی برداری
دلیل دیگر لزوم استفاده از تصویرسازی در تبلیغات این است که وقتی از یک تصویرسازی برای یک برند استفاده می شود، امکان استفاده از آن مثل عکس در جاهای دیگر، وجود ندارد.
۸. مقرون به صرفه
استفاده از تصویرسازی در تبلیغات به نسبت صحنه پردازی و چیدمان برای عکاسی و فیلمبرداری و همچنین پرداخت دستمزد به بازیگران برای حضور در صحنه، بسیار به صرفه تر است.
نمونهای که در ادامه میبنید، تبلیغ یک فروشگاه کتاب به نام Eurika است که در ابتدای قرنطینه در آستانه تعطیل شدن بود و این تبلیغ را با هدف پیدا کردن خوانندگان جدید انجام داد.
پیام این تبلیغ این است که در زمان کرونا که همگان رویای سفر دارند، کتاب یک کمک برای سفر به مقاصد مختلف است.
طبیعتاً اگر این برند برای اجرای این ایده از تصاویر واقعی استفاده میکرد بسیار زمان بر و پر هزینه بود.
تصویرگر: Justin Shirin
آژانس تبلیغاتی: Vilnius, Lithuania
سفارش دهنده: Eureka