نرم افزار فتوشاپ چه کاربردهایی دارد؟

فتوشاپ یک نرم‌افزار گرافیکی است که برای ویرایش تصاویر رستری مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیکسل‌ها، اجزاء تشکیل‌دهندۀ تصاویر رستری هستند و تعداد آن‌ها کیفیت تصویر را تعیین می‌کند به‌همین‌دلیل افزایش ابعاد و اندازه‌های یک تصویر رستری، موجب افت کیفیت اولیۀ آن می‌شود.
نرم‌افزار فتوشاپ توسط شرکت مشهور Adobe Inc طراحی و تولید شده و در سیستم‌ عامل‌های ویندوز و مک‌اواس قابل نصب است. این نرم‌افزار اولین بار در سال ۱۹۸۸ میلادی توسط دو برادر به نام‌های توماس و جان نال طراحی شد. از آن زمان تابه‌حال، فتوشاپ به‌دلیل ویژگی‌های متعدد و ابزارهای مفید و انعطاف‌پذیرش، به‌عنوان یک نرم‌افزار استاندارد در صنعت طراحی گرافیک و در هنر دیجیتال کاربرد دارد.
این نرم‌افزار دارای فرمت اختصاصی PSD و PSB برای ذخیرۀ فایل‌های ویرایش‌شده است که می‌توان از آن‌ها خروجی‌هایی با فرمت‌های JPEG، GIF، TIFF و حتی PDF گرفت.
فتوشاپ امکان طراحی در لایه‌های مختلف را برای هنرمند فراهم می‌کند، وابزارهایی دارد برای ایجاد بافت، استایل و پترن‌های متنوع، ترکیب رنگ‌ها و بافت‌ها با یکدیگر، تایپوگرافی و …، که از میان این ابزارها می‌توان به انواع قلموها و اَشکال اشاره کرد. ، ،
علاوه‌بر طراحی تصاویر رستری، فتوشاپ قابلیت‌های محدودی در طراحی تصاویرِ بُرداری یا وکتور، و همچنین طراحی سه‌بعدی و حتی ویدئو نیز دارد. ویژگی‌ها و قابلیت‌های فتوشاپ با کمک پلاگین‌های مختلف افزایش پیدا می‌کند.

کاردبرها

هنرمندان و طراحان گرافیک برای دستیابی به اهداف مختلفی از فتوشاپ استفاده می‌کنند. برخی از کاربردهای آن عبارتند از:

۱- ویرایش عکس

یکی از مهم‌ترین کاربردهای فتوشاپ ویرایش عکس است. چه عکاس حرفه‌ای باشید چه مبتدی، با فتوشاپ می‌توانید عکس‌هایتان را طوری ویرایش کنید که حرفه‌ای‌تر و جذاب‌تر به نظر برسند. با این نرم‌افزار می‌توان رنگ، نور و تضاد عکس‌ها را بهبود ببخشید. روتوش عکس‌ها و پرتره‌ها، ترمیم عکس‌های قدیمی، رنگ کردن عکس‌های سیاه‌وسفید، تغییر اندازۀ عکس و جدا کردن قسمتی از آن، و همین‌طور ترکیب چند عکس با یکدیگر، از دیگر قابلیت‌های فتوشاپ است.

۲- نقاشی دیجیتال

بیشتر نقاشی‌ها، کارتون‌ها، جلد کتاب‌ها و تصاویر گرافیکی که این روزها می‌بینید با فتوشاپ طراحی شده‌اند.  نقاشیی‌های دیجیتال را می‌توان با استفاده از تبلت‌های گرافیکی و قلم‌های نوری طراحی کرد. فتوشاپ یکی از نرم‌افزارهایی است که امکان نقاشی دیجیتال و طراحی کمیک در آن به‌خوبی فراهم است. به‌همین‌دلیل هنرمندان بسیاری برای این منظور از آن استفاده می‌کنند.

۳- طراحی گرافیک

بسیاری از آثار گرافیکی که  برای چاپ و یا کاربردهای تبلیغاتی  طراحی می‌شوند،  مانند پوسترها، بنرها، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، و طرح‌های روی بسته‌بندی‌های محصولات با فتوشاپ طراحی  شده‌اند. هر چند که طراحی گرافیک تمرکز اصلی نرم‌افزار فتوشاپ نیست. جالب آنکه امکان طراحی آثار گرافیکی متحرک هم با فتوشاپ وجود دارد.

۴- طراحی وب

طراحی صفحات وب نیز کاربرد اصلی فتوشاپ نیست اما به خاطر ابزارهای متنوعی که دارد برای این منظور هم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. هرچند طراحی وب‌سایت‌ها نرم‌افزارهای تخصصی خود را دارند اما کاربری آسان فتوشاپ سبب شده تا برای طراحی بخش تصویری و گرافیکی سایت‌ها از آن استفاده شود.

۵- طراحی تصاویر متحرک

طراحی تصاویر متحرک، طراحی ویدئوها و انیمیشن‌های کوتاه نیز با استفاده از نرم‌افزار فتوشاپ امکان‌پذیر است. مثلاً در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها از تصاویر متحرک با فرمت GIF استفاده می‌شود. بنرهای تبلیغاتی متحرک هم غالباً با فتوشاپ طراحی می‌شوند

کاربران

کاربران با‌توجه به قابلیت‌های فراوان فتوشاپ، طیف وسیعی از افراد با تخصص‌ها و مهارت‌های مختلف از  آن استفاده می‌کنند.

• عکاسان  برای ویرایش‌هایی مانند اصلاح نور و رنگ، تغییر اندازه و کراپ عکس، حذف سایه‌ها، حذف قرمزی چشم و روتوش چهره از فتوشاپ استفاده می‌کنند.

• طراحان گرافیک  برای طراحی متریال‌های تبلیغاتی، مانند پوستر و بنر، طراحی محصولات چاپی مثل کتاب و بروشور  از این نرم‌افزار بهره می‌برند.

• طراحان وب‌‌سایت به این‌دلیل که فتوشاپ کار طراحی را برای آن‌ها آسان‌تر می‌کند، در کنار سایر نرم‌افزارهای  تخصصی خود از فتوشاپ هم بهره می‌برند.

• متخصصان بازاریابی و تبلیغات برای طراحی محتوای بصری کمپین‌ها از فتوشاپ استفاده می‌کنند. همچنین، امکان طراحی لوگو و آیکون نیز با  استفاده از این نرم‌افزار فراهم است.

نرم‌افزار‌های مکمل فتوشاپ

هنرمندانی که از فتوشاپ برای طراحی آثار خود استفاده می‌کنند، معمولاً از سایر نرم‌افزارهای Adobe نیز برای تکمیل آثار خود بهره می‌برند. مثلاً در طراحی محصولات چاپی از فتوشاپ و ایندیزاین در کنار هم استفاده می‌کنند؛ یا برای استفاده از تصاویر وکتور در طراحی‌ها از ایلاستریتور در کنار فتوشاپ بهره‌ می‌برند.

تصاویر رستری ایجادشده توسط فتوشاپ را می‌توان در نرم‌افزارهایی مانند GIMP، Paint.NET، XnView ویرایش مجدد کرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =