پورتفولیو

مدرس: رامبد والا
طول دوره: ۶ جلسه ۳ ساعته
در این ترم ارائه نمیشود.
محتوای آموزشی:
برای استخدام شدن، کسب اعتبار، ارائه آثار هنری یا تحصیل در دانشگاه های هنر خارج از کشور، ساختن پورتفولیو یکی از مهم ترین قدمهایی ست که یک هنرمند حرفهای لازم است بردارد. در اینجا بهتر است تعریفی از “حرفهای بودن” ارائه دهیم. در واقع به هنرمندی “حرفهای” میگوییم که بتواند اثرش را بفروشد. مثلا به عنوان تصویرگر برای کتاب، مجله یا محصولی تصویرگری کند و اثرش منتشر و چاپ شود. به عبارت دیگر هنرمند حرفه ای کسی است که از آنچه انجام می دهد کسب در آمد می کند و اینکار به حرفه اش تبدیل شده است .فرقی نمیکند که این شخص بسیار ماهر و باتجربه یا یک هنرجو در سطح متوسط باشد. در هر صورت او فردی حرفهایست. در این میان نکته حائز اهمیت این است که هر هنرمند جدای خلق اثر، نیازمند ارائه مجموعه آثارش تحت عنوان پورتفولیو است. پورتفولیو به صورت دیجیتالی یا چاپی در اختیار مشتریان، مدیران هنری، دانشگاهها و علاقهمندان قرار میگیرد. ساختن پورتفولیو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، مثلا به صورت آنلاین بر روی وبسایت هنرمند جهت آشنایی بیشتر جامعه هنری با او قرار گیرد. یا برای گرفتن سفارش کار یا ارائه به دانشگاهها برای ادامه تحصیل.
پیش از ساختن پورتفولیو ابتدا باید آثار خود را، اصلاح، تکمیل و قابل ارائه کنیم. در این مرحله از نرم افزارهای فتوشاپ و ایلاستریتور کمک خواهیم گرفت. و در حد نیازِ پورتفولیو، استفاده از آنها را نیز خواهیم آموخت.
برای حرفهایتر جلوه دادن مجموعه آثار لازم است به مواردی مانند بیوگرافی، توضیح تصاویر و چیدمان آنها که نقش کلیدی در کسب موقعیتهای بهتر کاری دارند توجه درخوری داشته باشیم. در کارگاه “یک، دو، پورتفولیو” با هم به تک تک این موارد خواهیم پرداخت.
خروجی کارگاه:
در پایان کارگاه یک نسخهی دیجیتالی (برای بارگذاری در فضاهای مجازی) و یک نسخهی چاپی (برای مراجعه حضوری) از آثارمان خواهیم داشت.
هدف:
کسب مهارت در زمینه ی ارائه ی صحیح آثار تجسمی با هدف ورود به بازار کار حرفه ای یا دانشگاه جهت ادامه تحصیل.
ابزار و وسایل لازم:
نمونه آثار نهایی که تا به امروز خلق کرده اید.
رامبد والا
مدرس پورتفولیو در خانه هنر زیما
تحصیلات
فارغالتحصیل مقطع فوقلیسانس رشتهی هنرهای تجسمی و تئوری هنر از دانشگاه «نورثوسترن» امریکا
نمونه آثار رامبد والا
مختصری درباره رامبد والا
رامبد والا، متولد ۱۳۶۴ در تهران، هنرمند بینارشتهای، طراح گرافیک و مدرس دانشکدهی هنر شیکاگو است که با مدیومهای چاپ دیجیتال، ویدیو و صدا کار میکند.او فعالیت حرفهای خود را به عنوان طراح گرافیک در «استودیو تهران» آغاز کرد. آثار او روایاتی طنزآمیز از واقعیتگرایی یا خیالپردازی، سیاست یا عشق و شک یا باور هستند که در قالب چیدمان ویدیو و صدا به نمایش در میآیند.
او تا به حال آثار خود را در فستیوالها و نمایشگاههای متعددی در آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی نمایش داده است، از جمله نمایشگاهPost-Past در موزه سنپیترزبورگ و سخنرانی-پرفورمنس در مرکز هنری Yerba Buena در سانفرانسیسکو. رامبد والا در سال ۱۳۸۹ برندهی ممتاز تایپوگرافی از دوسالانهی پوستر شیکاگو و جایزه داوران دوسالانهی بینالمللی پوستر چین شد. او به تازگی جایزهی دوم بنیاد«اِدِز» را به همراه بورسیه و عضویت در بنیاد «لومینارتس» کسب کرد.
پیش نیاز این کارگاه در واقع سطحی از دانش هنرهای تجسمی است که هنرجو توانسته باشد مجموعه آثار متنوعی در پرونده کاری اش داشته باشد.لازم است شرکت کنندگان در این کارگاه در سطح متوسط یا بالاتر باشند.
***در تقسیم بندی کارگاه ها در خانه هنر زیما، سطح متوسط به هنرجویانی اطلاق می شود که کارگاه فضاسازی را پشت سر گذاشته باشند.
پورتفولیویی که با گذراندن این کارگاه برای خود ساخته اید، در هر مقطعی که هستید، می تواند همواره و با پیشرفت های شما به روزرسانی شود.پس ناگفته پیداست که لازم است همیشه در جهت یادگیری تخصصی شاخه هایی از هنرهای تجسمی که به آن ها علاقه مندید بکوشید و کیفیت پورتفولیوی خود را بالا و بالاتر ببرید.
کارگاه های پیشرفته و تکمیلی که در خانه هنر زیما برگزار می شوند در لیست زیر ذکر شده اند:
- تصویرسازی کتاب
- دیزاین و تصویرگری
- تصویرسازی مُد
- نقاشی کارتونی
- کاراکتر دیزاین
- تایپ در تصویرسازی
- تصویرسازی در کتاب الکترونیکی
- شرکت در کلوپ آزاد طراحی
aaaaaliye ostad rambod valllaaaaa