مسابقه تصویرسازی کاربردی به مناسبت هفته تصویرگری

تصویرسازی کاربردی

آنچه اهمیت کاربرد در تصویرسازی را به‌خوبی روشن می‌کند تعریف آن است: انتقال محتوای مشخص به مخاطب مشخص از طریق تصویر. این محتوا و مخاطب است که تعیین‌کنندۀ گرایش در تصویرسازی است.

برای مثال فرض کنید محتوا خلق تصویری از مجموعۀ زمستانۀ یک برند لباس مردانه است که مخاطب آن مردان جوان و شاغلی هستند که  در شهرهای بزرگ ایران ساکنند و جزء دهک دهم درآمدی یعنی پردرآمدترین‌ها به‌شمار می‌آیند. این تصویر قرار است در اعلانِ شروع فروش فصل جدید بگنجد و در شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها، بیلبوردها، مزون‌ها و مراکز فروش منتشر گردد. این فرایندی است که در گرایش تصویرگری مُد و زیبایی طی می‌شود.  حتماً چنین مثال‌هایی را بسیار شنیده‌اید و  بسیاری نیز در ذهن دارید.

در این نوشتار، فهرستی از گرایش‌های مختلف تصویرسازی را  به‌اختصار معرفی می‌کنیم. هدف از این دسته‌بندی، مرزبندی بین گرایش‌ها یا چیدمان علمی یا اصولی آن‌ها نیست بلکه  صرفاً به منظور این است که هنرجویان با انواع گرایش‌های تصویرسازی آشنا شوند و نیازهای هر تصویرگر  را بشناسند. بی‌تردید این تقسیم‌بندی می‌تواند کلی‌تر یا جزئی‌تر نیز انجام شود، چراکه برخی از این گرایش‌ها با یکدیگر همپوشانی دارند.

انواع گرایش‌ها

  • ادیتوریال
  • مد و زیبایی
  • کاراکتر و مسکات
  • کارتون و کمیک
  • سایت و اپلیکیشن
  • تصویرگری در موشن دیزاین
  • تصویرگری تبلیغاتی
  • تصویرگری در گرافیک، مانند پوستر و بسته‌بندی

نکته: منظور این نیست که هر تصویرگر کافی است تا تنها در یک گرایش متخصص  باشد.  زیرا امروز باتوجه‌به گسترۀ تقاضاهایی که از  سوی کارفرمایان مختلف مطرح می‌شود،  موفقیت یک تصویرگر را  توانایی او در  پاسخ مثبت به سفارش‌های گوناگون تعیین می‌کند. البته خبر خوب این که به‌دلیل یکسان بودنِ بسیاری از پایه‌های آموزشیِ آن‌ها، کسب مهارت در انواع گرایش‌های تصویرسازی کار سخت و  غیرممکنی نیست.

چرا بر کاربردهای تصویرگری تأکید داریم؟

  • کسب مهارت لازم در هر گرایش اقبال تصویرگر را برای حضور در بازار کار بیشتر می‌کند؛ حال چه به شیوۀ قرارداد کارمزدی یا فریلنسر و چه به شیوۀ قرارداد استخدامی
  • شناخت دقیق هر گرایش، تصویرگر را چه حرفه‌ای باشد و چه آماتور، نسبت به درک نیازهایش برای کسب مهارت‌های لازم و آگاهی از نقاط ضعف خود روشن می‌سازد. چنین چیزی سبب خواهد شد تا او برای تبدیل نقاط ضعف خود به نقاط قوت تلاش کند و درنهایت به یک تصویرگر آگاه، متخصص و مجهز تبدیل شود.
  • تنظیم و تکمیل پورتفولیوی هر تصویرگر با آگاهی از نیازهای هر گرایشِ کاربردیِ تصویرسازی آسان‌تر و صحیح‌تر خواهد بود.
  • با تسلط بر مهارت‌های مختلف، امکان کسب درآمدهای بالاتر در گرایش‌های میان‌رشته‌ای و یا آن‌ها که با صنعت در ارتباط هستند، فراهم‌تر می‌گردد. چراکه تقاضا در این عرصه‌ها  بیشتر است.

زیما چه امکانی را فراهم کرده است؟

 زیما باتوجه‌به تجارب حرفه‌ای خود در تمامی سال‌های فعالیتش، بارها تقاضاهای متعددی از سوی کارفرمایان دریافت کرده که نیازمند تصویرگرانی متخصص در گرایش‌های مختلف بوده‌اند. تلاش زیما همواره ارتقاء سطح کیفی تصاویر کاربردیِ خلق‌شده توسط هنرجویان، بوده است. حال پرسش این است که آگاهی تصویرگران از این گرایش‌ها و به‌دنبال آن از نیاز بازار کار چقدر است؟ چند نفر از این تصویرگران قادر به برآورده ساختن این نیازها هستند؟ همۀ این موارد، آن چیزهایی است که هدف زیما را تعیین کرده است.

برنامۀ پیشنهادی

زیما برای افزایش آگاهی هنرجویان در تمامیِ گرایش‌هایی که در ایران بازار کار و متقاضی دارند، برنامه‌ریزی دارد. برای شروع، همزمان با هفته تصویرگری سال ۱۳۹۹،  سه تخصص را  برگزیده است:

  • ادیتوریال
  • کاراکتر دیزاین و مسکات
  • تصویرسازی در موشن دیزاین

در طول این هفته، از تاریخ ۸ آبان تا ۱۵ آبان، مطالب آموزشی مورد نظر در سایت و اینستاگرام زیما منتشر خواهد شد. پیشنهاد می‌شود حتماً آن‌ها را مطالعه کنید. همچنین، با هدف تشویق هنرجویان برای تمرکز بیشتر روی گرایش‌های مختلف کاربردی در تصویرسازی، مسابقه‌ای برگزار خواهیم کرد.

مسابقه تصویرسازی کاربردی به مناسبت هفته  تصویرگری

در این مسابقه گرایش‌های زیر از تصویرسازیِ کاربردی مد نظر هستند:

کاراکتردیزاین و مسکات

موشن دیزاین

ادیتوریال

معرفی اسپانسرهای مسابقه تصویرسازی کاربردی

اسپانسر اول: فروشگاه اینترنتی کمس (KEMEX ) سرزمین گجت های هوشمند

این فروشگاه عرضه کننده محصولاتی از قبیل انواع قلم دیجیتال، تبلت‌های گرافیکی ،پروژکتور جیبی و… می‌باشد . هدف کمکس تامین محصولات با کیفیت و ارزنده است. کمس همواره تلاش می‌کند مخاطبین خود به خصوص طراحان، حس خوب استفاده از گجت‌های کاربردی را به ‌سادگی تجربه کنند و از استفاده آن‌ها لذت ببرند.  برای دیدن گجت‌های هوشمند کمکس به سایت آن مراجعه کنید:

اسپانسر دوم: شرکت فورتیم با محصولات برند هترون(Hatron)

هترون، با شعار «دوست دنیای دیجیتال من» به عنوان برند تولید کننده محصولات کامپیوتری در سال ۲۰۱۴ متولد شد. محصولات این برند با همکاری مشترک مهندسین ایرانی و هنگ کنکی طراحی و تولید می شود. در تولید تمامی محصولات هترون کیفیت و ویژگی‌های کارکردیِ متمایز مشهود است. محصولات هترون، در سه بخش کامپیوترهای کوچک، مـحصولات صوتی و لوازم جانبی کامپیوتر در حال تولید و عرضه هستند. برای مشاهده محصولات این برند به سایت آن مراجعه کنید:

سیاست جذب اسپانسر در زیما:

لازم به توضیح است آموزشگاه طرح  و تصویر زیما صرفا با مجموعه هایی مبادرت به همکاری در زمینه اسپانسرینگ رخدادها می نماید که قبل از تفاهم بر همکاری از کیفیت محصولات آن‌ها با انجام تست‌های عملی توسط اساتید و کارکنان خود تا حد امکان اطمینان حاصل کند .

جوایز:

نفر اول: جایزه به ارزش ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شامل :

۱- قلم دیجیتال برند هویون مدل H۱۰۶۰P با گارانتی شرکت کِمکس به ارزش ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

نفر دوم: جایزه به ارزش ۳ میلیون و ۵۰۰ هراز تومان شامل:

 ۱- قلم دیجیتال برند هویون مدل H۴۳۰P با گارانتی شرکت کِمکس به ارزش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

۲- ست موس و کیبور وایرلس مدل Hkcw130 برند هترون با گارانتی شرکت فورتیم به ارزش ۵۰۰ هزار تومان

۳- بن ثبت نام در هر یک از دوره‌های مدرسه طرح و تصویر زیما، به انتخاب برنده به ارزش ۵۰۰ هزار تومان

نفر سوم: جایزه به ارزش ۲ میلیون تومان شامل:

۱- اسپیکر دسکتاپی مدل Hsp238 برند هترون با گارانتی شرکت فورتیم به ارزش ۱ میلیون تومان

۲-  بن ثبت نام در هر یک از دوره های مدرسه طرح و تصویر زیما، به انتخاب برنده به ارزش ۱ میلیون تومان

قوانین مسابقه:

  • تکنیک: آزاد (برای مثال: هرکدام از تکنیک‌های دستی مانند پاستل، مداد، کلاژ و … یا دیجیتال)
  • شیوه: آزاد
  • موضوع: آزاد
  • برای ما بستر (context) استفاده از اثر مهم است. همانطور که اشاره شد، اثر خلق شده لازم است در هریک از تخصص‌های کاراکتردیزاین و مسکات، موشن دیزاین یا ادیتوریال باشد. میتوانید اثر جدیدی خلق کنید یا از آثار قبلی استفاده کنید.
  • اثر تصویرگریِ کاربردی، اعم از سفارش واقعی، دانشجویی یا کار شخصی، به شرط مشخص کردن بریفِ مد نظرِ طراح، یا ارائه شده به طراح، قابل قبول است.
  • هر تصویرگر مجاز است در هر گرایشِ یاد شده، تنها یک اثر به اشتراک بگذارد.

نحوه‌ی ارسال اثر تصویرسازی به مسابقه:

  1. اثر مورد نظر را در صفحه اینستاگرامِ خود با هشتگ #تصویرگری_بازیما به اشتراک بگذارید. و زیما را تگ کنید. (کسانی که صفحه اینستاگرامشان قفل است، لطفا اسکرین شات انتشار پست را به دایرکت صفحه زیما ارسال کنند.)
  2. در کپشنِ پست اینستاگرام، چند جمله کوتاه در معرفیِ پروژه، از بریفِ مرتبط با آن را بنویسید. در نوشتن بریف، ذکر این ۳ مورد الزامیست:
  • هدف از خلق اثر
  • توضیحی بر محتوای اثر
  • مخاطب اثر
  1. اسم و فامیل و گرایش انتخابی (کاراکتر دیزاین و مسکات – ادیتوریال – موشن) را نیز در کپشن پست اینستاگرام مشخص کنید.
  2. فایل اثر وسایر اطلاعات خواسته شده را به ایمیلzimaarthouse@gmail.com نیز ارسال کنید. در عنوان ایمیل حتما عبارت مسابقه تصویرگری نوشته شود.
  3. فرصت بارگذاری اثر در اینستاگرام شخصیِ طراح ۱۵ آبان، همزمان با روز تصویرگر است.

پس از بررسی آثار منتشر شده در اینستاگرام، با مشورت اساتید زیما، از هر گرایش، سه اثر انتخاب و در صفحه‌ی اینستاگرام زیما منتشر خواهند شد. سپس در این مرحله با احتساب تعداد لایک و کامنت‌های پست‌های آثار، نفرات یک تا سه به انتخاب کاربران اینستاگرام انتخاب خواهند شد. فرصت رای گیری از مخاطبان اینستاگرام برای انتخاب سه نفر برتر، تا روز پنج‌شنبه ۲۲ آبان، ساعت ۱۲:۰۰ خواهد بود.