از ایده پردازی تا اجرا
مدرس: فربد مرشد زاده
طول دوره: ۱۲ جلسه ۲ ساعته
روز و ساعت برگزاری کلاس:
یکشنبهها – ساعت ۱۵:۰۰ – ۱۷:۰۰
شروع ترم بهار: ۲۸ فروردین
میزان سرمایه گذاری: ۱۳۵۰۰۰۰تومان
محتوای آموزشی:
نمونه آثار و تصاویر طراحی شده هر تصویرگر یا طراح، همواره تبدیل به شاخصی میشود برای ارزیابی اینکه آیا آثار او با سفارش مورد نظر تناسب دارد یا خیر. ممکن است پرسشهایی در ذهن شما باشد، از جمله این که برای رسیدن به سبک شخصی در طراحی شخصیتها و خلق آثار اصیل و بی همتا چه چیز لازم است؟ آیا دانستن اصول طراحی و مبانی هنرهای تجسمی بهتنهایی در این زمینه راهگشاست؟ پاسخ این است که گرچه دانش و تمرین مداوم دروس پایه بسیار ضروری است اما صرفا آگاهی از اصول طراحی و مبانی هنرهای تجسمی کافی نیست. کسب توانایی در کلاس “طراحی، ایده، اجرا” مانند پلی است مابین دانشِ آکادمیک و پرورش خیال که میتواند طراح را در خلق یک اثرِ منحصر بفرد یاری کند. گذراندن این کارگاه، پیش از ورود به دورههای تخصصی تصویرسازی، بسیار مفید خواهد بود.
برنامهریزی این کارگاه به شکلی است که ذهن شما در پایان دوره بتواند طرحهای مختلفی را از تصوراتتان به وجود آورد، بهطوری که همگی همگن و منسجم باشند. یکی از مواردی که در این برنامه گنجانده شده استفاده از راه حلهایی است که مختص همین دوره ابداع شدهاند. همچنین، تکنیکهایی آموزش خواهید دید که در صورت تمرین مداوم، ذهن شما را آماده میکند تا ضمن اصلاح شیوههای طراحی قبلی، روشهای جدیدی بیاموزید و ایدهی ذهنی خود را تبدیل به اثر کنید. به این طریق ذهن شما برای بازآفرینی تصاویری که از قبل در حافظه دارید، آماده میگردد. خروجی این فرآیند، آثاری منحصر بهفرد خواهند بود که از فیلتر تخیل شما عبور کرده، معنایی جدید یافته است و مختص خود شماست.
هدف:
در این کارگاه آلبومی از تصاویر مختلف خواهید ساخت و میآموزید که چگونه اشیا، اجسام، شخصیتها و هر آنچه که طراحی میکنید، دارای استایل یکسان باشند. در مورد ویژگیهای یک فرم و چگونگی تبدیل آن به تیپ یا کاراکتر میآموزید. پس از آن قادر خواهید بود که با استفاده از زبان بصری مشترک موجود، در حوزه روایی داستان، شخصیتهایی بینظیر خلق کنید.
خروجی کارگاه:
- مجموعه تصاویر خلق شده از اشیاء و شخصیتهای مختلف انسانی، حیوانی و تخیلی که زاده ذهن هنرجو هستند.
ابزار و وسایل لازم:
- لوازم طراحی: کاغذ و مداد طراحی و …
فربد مرشد زاده
مدرس از ایده پردازی تا اجرا
تحصیلات
کارشناسی نقاشی از دانشکده هنر و معماری
کارشناسی ارشد نقاشی از دانشکده هنر و معماری
دکترا تاریخ هنر از دانشگاه هنر تهران
برخی از آثار فربد مرشد زاده
فعالیتها
در سال ۱۳۷۸ اولین کارنمای گروهی خود در گالری برگ و سال ۱۳۷۹ اولین کارنمای انفرادی از آثارش را در گالری طراحان آزاد برگزار کرد. همراه با نقاشی وی به آموزش مباحث نظری و عملی هنر در دانشگاه و همچنین نمایشگاهگردانی مشغول بوده است.
من در آثارم تلاش میکنم تصویر پرداز زندگی خویش باشم. تمامی چیزهایی که بصورت عینی و ذهنی در زندگی روزمره یا در افکار و اندیشههایم بر من تاثیر میگذارد و مرا در هر ساحتی (اندیشه یا روزمرگی) به چالش میکشد موضوع نقاشی من است که تلاش میکنم با زبان تجسمی شخصی و لایههای مختلف معنی و فرم این موضوعات و دغدغهها را در آثارم تجسم کنم و عینیت ببخشم.
داشتن مهارت و توانایی در طراحی و مبانی هنرهای تجسمی
برای کسب مهارتهای فوق میتوانید در کارگاههای زیر شرکت کنید:
کارگاه از ایده تا اجرا با تمرین مستمر در طراحی، بهویژه طراحی از فیگور انسان و حیوان، تکمیل می شود. پس از آن لازم است شناخت فضا را بیاموزید تا بتوانید شخصیتها را وارد فضای مختص به خودشان کنید. همچنین، در این مرحله کسب تجربه در اجراهای تکنیکی مختلف ضروری است.
برای کسب مهارت های مذکور می توانید در کارگاه های زیر که در خانه هنر زیما برگزار میشوند، شرکت کنید:
راهنمای شرکت در کلاسهای آنلاین زیما، مدرسه طرح و تصویر:
یکی از مهمترین امکاناتی که اینترنت پیش روی ما گذاشته رفع محدودیتهای مکان و زمان است. این ویژگی بستری ایده آل برای یادگیری و آموزش می سازد. مسائلی چون آلودگی هوا، بیماری، ترافیک، برف و باران و عوامل مختلف دیگر که رفت و آمد به محیطهای آموزشی را سخت یا غیر ممکن میکنند، میتوان با شرکت در کلاسهای آنلاین به راحتی برداشته شوند. مدرسه زیما، آموزش آنلاین را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و تاکنون هنرجویان زیادی از شهرها و کشورهای مختلف در کلاسها، ورکشاپها و وبینارهای آن شرکت کردهاند. آموزش آنلاین این امکان را برای شما فراهم میسازد که تنها با اتصال به اینترنت، از طریق کامپیوتر، تلفن همراه یا لپتاپ خود آموزش ببینید. شما در تمامی مراحل کلاس میتوانید یک روند تعاملی با مدرس و سایر هنرجویان، داشته باشید، سوال کنید، نظر بدهید و درباره آنچه در حال اتفاق است وارد گفتگو شوید.
پرسشهای متداول:
• آیا کلاس آنلاین به شکل ویدیو برایم ارسال میشود؟ آیا باید فیلمی را دانلود کنم؟
خیر. کلاسهای آنلاین زیما به صورت زنده، مستقیم و تعاملی هستند. کلاسها، ورکشاپها و وبینارهای آنلاینِ زیما، واقعا آنلاین هستند. یعنی هنرجو و مدرس همزمان باهم آنلاین میشوند و امکان تعامل، پرسش و پاسخ، و رفع اشکال درکلاس وجود دارد. هر هنرجو نحوه کار کردن استاد را میبیند و توضیحات وی را میشنود. هر زمان نیز سوال یا ابهامی داشت به راحتی میپرسد و پاسخ میگیرد. درست همانند کلاسهای حضوری، هنرجویان فرصت انجام کار عملی دارند، آثارشان را با استاد و همکلاسیهایشان به اشتراک میگذارند و سپس تحلیل و نظر استاد را در کلاس به اتفاق میشنوند. در کلاسهای آنلاین زیما همواره مسئول فنی حاضر است تا اگر اختلالی در ارتباط آنلاین رخ داد، آنرا برطرف کند و این موضوع وقت مدرس و سایر هنرجویان را نگیرد.
این توضیح را لازم دانستیم چون شیوهای درآموزش از راه دور مرسوم است که به اشتباه آنلاین خوانده می شود و شامل ارسال ویدئو به شکل آفلاین است.
• برای شرکت در کلاسهای آنلاین چه امکاناتی باید داشته باشم؟
لپتاپ یا کامپیوتر ( تبلت با گوشی هوشمند نیز قابل اسفاده است)؛اسپیکر یا هدست؛اینترنت با سرعت مناسب.
• آیا برای شرکت در کلاسهای آنلاین نیاز به نصب برنامه یا نرمافزار خاصی دارم؟
– خیر، تنها کافی است به آخرین نسخه یکی از مرورگرهای Chrome یا Safari دسترسی داشته باشید.
• من اولین باری است که در یک کلاس آنلاین شرکت می کنم. چه کاری باید انجام دهم؟
مسئول فنیِ کلاس پیش از شروع اولین جلسه چگونگی شرکت در کلاس را به شما آموزش خواهد داد. سپس صدا، تصویر و سایر موارد لازم را آزمایش میکند و در صورت وجود هرگونه مشکل، پیش از شروع کلاس، آن را برطرف خواهد کرد.
• اگر پرسشی داشته باشم میتوانم در طول کلاس مطرح کنم؟
بله، شما میتوانید در تمام طول کلاس پرسش خود را مطرح کنید و پاسخ را از استاد بشنوید. نحوه پرسش و پاسخ پیش از شروع کلاس، توسط مسئول فنی برای شما توضیح داده میشود.
• آیا امکان ارائه نمونه کار به مدرس کلاس وجود دارد؟
بله، این امکان برای تک تک هنرجویان فراهم است. هنرجویان باید هر جلسه تکالیف خود را در بازه زمانی خواسته شده انجام دهند و سپس آنها را ارسال نمایند. این زمان فرصت مناسب را برای بررسی دقیق تکالیف و نمونه کارها توسط استاد کلاس را فراهم میکند. در صورتی که بازه زمانی توسط هنرجو نادیده گرفته شود، زیما هیچگونه مسئولیتی نسبت به بررسی تکالیف ارسال نشده نمیپذیرد.
• حجم اینترنت مصرفی در هر جلسه آنلاین چقدر است؟
تقریبا بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ مگابایت به ازای هر یک ساعتاستفاده مورد نیاز است.
• برای دریافت صدا و تصویر با کیفیت مناسب، سرعت اینترنت چقدر باید باشد؟
اگر تاکنون در استفاده از اینترنت مشکلی نداشتهاید، در کلاسهای آنلاین نیز مشکلی پیدا نمیکنید. کیفیت صدا و تصویر، بستگی به کیفیت اینترنت شما دارد.
بهترین گزینه استفاده از اینترنت ADSL با سرعت حداقل ۵۱۲k است. اینترنت تلفن همراه یا GPRS با سرعت ۴G و همچنین WiMAX نیز مناسبند. اما همواره ممکن است لحظاتی اختلال داشته باشد.فاصلهی شما از مودم هم در کیفیت دریافتی تاثیر دارد .
• چه مواردی را باید پیش از شروع هر جلسه در نظر داشته باشم؟
۱) حتما از آخرین نسخه مرورگر Chrome براس سیستم عامل ویندوز یا اندروید و آخرین نسخه مرورگر Safari برای سیستم عامل ios استفاده کنید.
۲) هنگام برگزاری کلاس از فیلترشکن استفاده نکنید.
۳) حداقل ۱۰ دقیقه قبل از شروع کلاس، از طریق لینکی که در اختیارتان قرار گرفته به فضای کلاس آنلاین وارد شوید.
۴) حجم باقی مانده از اینترنت خود را بررسی و در صورت نیاز شارژ کنید.
۵) کنترل کنید که باتری موبایل، تبلت یا لپتاپ شما شارژ داشته باشند.
۶) اگر از کامپیوتر خانگی استفاده میکنید، بهتر است یک موبایل، تبلت یا لپتاپ شما کنارتان باشد تا در صورت قطعی برق از آنها استفاده کنید و کلاس را از دست ندهید.
۷) درصورت بروز مشکل در اینترنت خانگی، میتوانید از هات اسپات موبایل یا تبلت خود استفاده کنید. لازم است این روش را قبلا امتحان کنید.
۸) چنانچه درباره کلاس آنلاین زیما پرسشی دارید، می توانید در ساعات اداری با شماره ۰۲۱۸۸۵۶۶۸۴۲ تماس بگیرید.