کارگاه تصویرگران و پروژه ساخت کتاب
مدرسین: کیانوش غریب پور، مانلی منوچهری، هدی عظیمی
طول دوره: ۲۰ جلسه ۳ ساعته
روز و ساعت برگزاری کلاس:
شنبهها – ساعت ۱۷:۰۰ – ۲۰:۰۰
میزان سرمایه گذاری: ۱۸۰۰۰۰۰ تومان
محتوای آموزشی:
تصویرسازی برای کتاب، به ویژه برای کتابهای کودکان و نوجوانان یکی از حیطه های پر طرفدار بین تصویرگران در ایران و جهان است.
“کتاب” به عنوان یک محصول، دارای معنا و پیغامی است که تنها در روایت و تصاویر نیستند، بلکه ارتباط بین تصاویر و متن، صفحه آرایی، طراحی عنوان کتاب، اندازه و تعداد صفحات کتاب، ضخامت جلد کتاب و … در مجموع تجربه یک کتاب را میسازند.
تک تک این موارد در ارتباط با مخاطب و انتقال معانی به او اهمیت دارند. همانطور که میدانید در بین موارد ذکر شده قسمتهایی از مسئولیتهای یک طراح گرافیک هم آمدهاست. بله تصویرسازی و گرافیک دو عامل جدایی ناپذیر برای خلق یک کتاب هستند. این دو در مواردی آنچنان به هم تنیده اند که جدا کردن آنها از هم غیر ممکن است. احتمالاً این سوأل به ذهنتان میرسد که آیا قرار است تصویرگر وظایف طراح گرافیک را انجام دهد؟ قطعاً پاسخ این سوال منفی است، اما از آنجا که تولید محصولی به نام “کتاب” یک کار تیمی است، لازم است هر عضوِ تیم از چند و چون وظایف سایر اعضا مطلع باشد تا هم با یکدیگر زبان مشترک یابند هم ادامه کار یکدیگر را تکمیل کنند.
در طول کارگاه “پروژه ساخت کتاب برای تصویرگران” قرار است با یک نگاه طراحانه و کلنگر و همچنین با کمک گرفتن از دانش گرافیک دیزاین، یک کتاب واقعی بسازیم. شما خواهید آموخت که در تولید یک کتاب، جایگاه تصویرگر کجاست و چگونه داشتن زمینهای از طراحی گرافیک میتواند به او در ایده پردازی و اجرای اثر کمک کند. این روند قطعاً با ساخت تک فریمهای تصویرسازی که قبلا تجربهاش را داشته اید متفاوت خواهد بود.
این کارگاه سه بخش دارد: بخش اول، تصویرگری کتاب با تدریس و نظارت مانلی منوچهری انجام خواهد شد. بخش دوم، آنچه لازم است یک تصویرگر از طراحی گرافیک بداند، را کیانوش غریب پور آموزش خواهد داد. و بخش سوم کارگاه، اجرای نهایی پروژه یعنی همان ساخت ماکت کتاب است که با کمک یک طراح گرافیک حرفهای پیش خواهد رفت. حفظ یکپارچگی پروژهی هر یک از هنرجویان در این سه بخش با نظارت هدی عظیمی انجام خواهد شد.
زیما در پایان کارگاه نمایشگاهی از آثار هنرجویان بر پا خواهد کرد و با دعوت از مدیران هنری و ناشران، در سبب ساز شدن برای خرید کتابها، یا ارجاع سفارش کار به هنرجویان این کارگاه که همان تصویرگران آینده اند، نقش موثری خواهد داشت. و خواهد کوشید تا هنرجویان اولین قدمها را در راه تبدیل شدن به تصویرگر حرفهای بردارند و اولین روابط در این حیطه را شکل دهند.
هدف:
تربیت تصویرگران توانمند و آشنا به حیطه گرافیک دیزاین و کتاب سازی برای ورود به بازار کار حرفهای
خروجی کارگاه:
یک کتاب دیزاین شده کامل شامل تصویرسازی و طراحی گرافیک، قابل ارائه به مدیران هنری و مراکز مختلفِ چاپ و نشر کتاب
برپایی نمایشگاه از کتابهای هنرجویان و دعوت از مدیران هنری، ناشران و دستاندر کاران این حیطه برای برقراری ارتباط مستقیم و موثرِ هنرجویان (تصویرگران) با ایشان.
تصاویری از برگزاری کلاس:
داشتن تجربه تصویرسازی فریمهای داخلی کتاب، توانا بودن در طراحی شخصیت، ساختن فضای تصویر، داشتن شناخت نسبت به دیزاین و چیدمان عناصر بصری. همچنین داشتن مهارت در تکنیک اجرایی و دانش فتوشاپ در حد مقدماتی.
*** برای کسب مهارت های فوق می توانید در کارگاههای زیر که در زیما برگزار می شوند شرکت کنید:
پس از گذراندن این کارگاه، یک کتاب دیزاین شده کامل شامل تصویرسازی و طراحی گرافیک خواهید داشت که بتوانید با اعتماد به نفس به مراکز مختلف ارائه کنید و در راهِ کارِ حرفهای اولین قدمها را بردارید.