آن زن را پیدا کنید!

به این تصویر دقت کنید، برای پیدا کردن تنها زنی که میان این همه کارگر مرد هست هم باید وقت زیادی صرف کنید و هم بشدت تمرکز کنید. اما هدف اصلی این کار چیست؟ این تصویر توسط تصویرگران IC4 و سازمان بازاریابی DDB برای زنان سازمان ملل در نقر ایجاد شده است.
این تصویر به سفارش کمپین تبلیغاتی «در جست‌وجوی آن زن» و با هدف جلب کردن توجه عموم به کمبود حضور نیروی زن در جامعه کار مصر است، نیرویی که تنها ۲۳درصد کل این جمعیت فعال در کشور مصر را تشکیل می‌دهد. این تصویر بر روی سه صنعت مهمی تمرکز دارد که تحت سلطه‌ی مردان است؛ یعنی سیاست، علم، فناوری.

طراحان IC4 با الهام از کتابهای معمایی «والی کجاست» چنین تصویر پر جزئیاتی را طراحی کرده‌اند تا خواننده با جستجو در میان جزئیات تصویر بتواند هدف اصلی را پیدا کند. این کتاب برای خوانندگان آمریکایی به تصویرگری مارتین هندفورد، تصویرگر انگلیسی به چاپ رسیده و اتفاقا از استقبال خوبی هم برخوردار شده است.

برخلاف کتاب تصویری والی یا والو کجاست، در این تصویر هدف اصلی پیدا کردن تنها زنی است که در تصویر طراحی شده.
فیراس مدروس، مدیر خلاقیت اجرایی DDB در دبی گفت: «با وجود این‌که درصد حضور زنان در نیروی کار بسیار پایین است؛ اما این مسئله همچنان عمدتا نادیده گرفته می‌شود. هدف از ایجاد این تبلیغات که شما زمان صرف تماشای آن می‌کنید، افزایش آگاهی است».

در ورودی هر محل کار که به تصویر کشیده شده نشانه‌ای با نماد زنان سازمان ملل متحد است. هر طبقه مملو از مردان با کت و شلوار یا لباس آزمایشگاهی است.
در بالا عنوانی است که درخور صنعت شخصی طراحی شده است. کسی که در مرکز آلودگی هوا در حال خواندن کتابی است با عنوان: «یافتن زنان در فناوری نباید این قدر سخت باشد» و «با یکدیگر همکاری کنیم تا بازنمود برابر در محل کار داشته باشیم»

مسئله حقوق برابر و نمایندگی برای زنان یکی است که در حال حاضر در بسیاری از صنایع مشخص شده است. نتایج این بررسی که در فوریه منتشر شده نشان می‌دهد که به مردان بیشتر از زنان در این بخش پرداخت می‌شود و این شکاف در حال افزایش است.
زمانی که معمار دیوید آدجائه گفت که او به عنوان یک مرد، از اینکه زنان در حوزه صنایع هنوز نادیده گرفته شده یا به ندرت به کار گرفته می‌شوند خجالت‌زده است، این اظهارنظر باعث مخالفت برخی مفسرانی شد که معتقد بودند زنان، فرصتهای کافی و برابر با مردان برای فعالیت در هر حوزه‌ای دارند.

به گفته جورج شیمل، مدیر کل سازمان ملل متحد، افزایش بازنمود زنان در نیروی کار برای همه منفعت دارد.
تحقیقات نشان می‌دهد که برابری جنسیتی در نیروی کار می‌تواند تولید ناخالص داخلی مصر را ۳۴ درصد افزایش دهد. بنابراین جذب زنان در نیروی کار نه تنها برای زنان و خانواده‌های آنان مفید است بلکه برای اقتصاد کشور به طور کلی منافع مثبت زیادی نیز به همراه دارد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 15 =