رنگ شناسی

مدرس: مرجان ثابتی

طول دوره: ۱۰ جلسه ۳ ساعته

روز و ساعت برگزاری کلاس:

یکشنبه‌ها – ساعت ۱۷:۰۰ – ۲۰:۰۰

شروع ترم بهار: ۲۸ فروردین

میزان سرمایه گذاری: ۱۴۹۰۰۰۰ تومان

با توجه به شرایط فعلی قیمت‌ها، هزینه خرید وسایل کلاس را هم در نظر بگیرید.

محتوای آموزشی:

یکی از پرسش‌‌های مطرح در مبحث رنگ‌شناسی این است که ماهیت رنگ به عنوان یکی از عناصر بصری مهم چگونه شناخته می‌شود. پرسش دیگر این است که چگونه چشم و ذهن ما رنگ‌ها را بررسی و تحلیل می‌کنند و بهترین کاربرد هر رنگ در حیطه‌های مختلف هنرهای تجسمی با توجه به انتخاب هنرمند چیست.

برای یافتن پاسخ‌های درست، نیاز است تا دانش و شناخت خود از رنگ‌ها را تقویت کنیم. مبانی رنگ، یکی از دروس مهم در مبانی هنرهای تجسمی است. مواردی مانند نام و فام رنگ، تیرگی و روشنی، خاموشی و درخشندگی، و سردی و گرمی رنگ از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که هنرجویان در این کارگاه خواهند آموخت.

هدف:

شناخت رنگ‌ها و روابط بین آن‌ها در اثر تجسمی و کسب توانایی در استفاده  درست از آن‌ها با توجه به محتوای مورد نظر

خروجی کارگاه:

  • خلق حداقل یک اثر رنگی تکمیل شده در هر یک از جلسات کارگاه

ابزار و وسایل:

ابزار طراحی، قلمو در سایزهای متنوع، گواش (شماره و اسامی رنگ ها اعلام می‌شود)، پالت تخم مرغی، ظرف آب، پارچه

تصاویری از کارگاه های برگزار شده:

مرجان ثابتی

مرجان ثابتی

مدرس کارگاه رنگ شناسی در زیما

تحصیلات

کارشناسی ارشد نقاشی، دانشگاه تربیت مدرس، ۱۳۸۲

فعالیت‌ها

شروع تدریس از سال ۱۳۸۵ در دانشگاه آزاد اسلامی- واحد پرند، دانشگاه جامع علمی کاربردی، انجمن تصویرگران ایران، مدرسه اینورس

سوابق حرفه‌ای

عضو پیوسته انجمن نقاشان ایران

عضو پیوسته انجمن فرهنگی هنری تصویرگران

نمایشگاه انفرادی نقاشی، گالری طراحان آزاد، ۱۳۹۵؛ گالری هفت ثمر، ۱۳۹۲؛ گالری هفت ثمر، ۱۳۹۱؛ گالری هفت ثمی، ۱۳۹۰؛ گالری طراحان آزاد، ۱۳۸۴

نمایشگاه‌های گروهی نقاشی: گالری خط سفید، ۱۳۹۵؛ گالری پردیس ملت، ۱۳۹۵؛ گالری لاله، ۱۳۹۵؛ خانه هنرمندان، ۱۳۹۵؛ گالری لاله، ۱۳۹۴؛ گالری لاله،(میوه ها) ۱۳۹۴؛ موزه قصر،(باغ ایرانی) ۱۳۹۳؛ گالری لاله،(گل و مرغ) ۱۳۹۳؛ گالری نگاه، ۱۳۹۳؛ گالری لاله، ۱۳۹۳؛ خانه هنرمندان،(باغ مخفی) ۱۳۹۳؛ موزه نیاوران، ۱۳۹۲؛ گالری لاله، ۱۳۹۲؛ خانه هنرمندان، ۱۳۹۲؛ خانه هنرمندان، ۱۳۹۱؛ موزه صبا، ۱۳۹۱؛ هفت نگاه، موزه نیاوران، ۱۳۹۱؛ خانه هنرمندان، ۱۳۹۰؛ گالری برگ، ۱۳۸۹؛
موزه نیاوران، ۱۳۸۶

با توجه به سطح مقدماتی این کارگاه، هیچ پیش‌نیازی برای شرکت در آن لازم نیست.

رنگ شناسی جزئی از مبانی هنرهای تجسمی است. این دانش را دروس پایه یعنی ترکیب‌بندی و طراحی تکمیل می‌کنند. کسب مهارت در همه این مباحث، برای ادامه راه شاخه‌های مختلف هنرهای تجسمی ضروری است.

برای کسب  مهارت‌های فوق می‌توانید در کارگاه‌های زیر، که در خانه هنر زیما برگزار می‌شوند، شرکت کنید:

راهنمای شرکت در کلاسهای آنلاین زیما، مدرسه طرح و تصویر:

یکی از مهمترین امکاناتی که اینترنت پیش روی ما گذاشته رفع محدودیت‌های مکان و زمان است. این ویژگی بستری ایده آل برای یادگیری و آموزش می سازد. مسائلی چون آلودگی هوا، بیماری، ترافیک، برف و باران و عوامل مختلف دیگر که رفت و آمد به محیط‌های آموزشی را سخت یا غیر ممکن می‌کنند، میتوان با شرکت در کلاس‌های آنلاین به راحتی برداشته شوند. مدرسه زیما، آموزش آنلاین را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و تاکنون هنرجویان زیادی از شهرها و کشورهای مختلف در کلاس‌ها، ورکشاپ‌ها و وبینارهای آن شرکت کرده‌اند. آموزش آنلاین این امکان را برای شما فراهم می‌سازد که تنها با اتصال به اینترنت، از طریق کامپیوتر، تلفن همراه یا لپ‌تاپ خود آموزش ببینید. شما در تمامی مراحل کلاس می‌توانید یک روند تعاملی با مدرس و سایر هنرجویان، داشته باشید، سوال کنید، نظر بدهید و درباره‌ آنچه در حال اتفاق است وارد گفتگو شوید.

پرسش‌های متداول:

• آیا کلاس آنلاین به شکل ویدیو برایم ارسال می‌شود؟ آیا باید فیلمی را دانلود کنم؟
خیر. کلاسهای آنلاین زیما به صورت زنده، مستقیم و تعاملی هستند. کلاس‌ها، ورکشاپ‌ها و وبینارهای آنلاینِ زیما، واقعا آنلاین هستند. یعنی هنرجو و مدرس همزمان باهم آنلاین می‌شوند و امکان تعامل، پرسش و پاسخ، و رفع اشکال درکلاس وجود دارد. هر هنرجو نحوه‌ کار کردن استاد را می‌بیند و توضیحات وی را می‌شنود. هر زمان نیز سوال یا ابهامی داشت به راحتی می‌پرسد و پاسخ می‌گیرد. درست همانند کلاس‌های حضوری، هنرجویان فرصت انجام کار عملی دارند، آثارشان را با استاد و همکلاسی‌هایشان به اشتراک می‌گذارند و سپس تحلیل و نظر استاد را در کلاس به اتفاق می‌شنوند. در کلاسهای آنلاین زیما همواره مسئول فنی حاضر است تا اگر اختلالی در ارتباط آنلاین رخ داد، آنرا برطرف کند و این موضوع وقت مدرس و سایر هنرجویان را نگیرد.
این توضیح را لازم دانستیم چون شیوه‌ای درآموزش از راه دور مرسوم است که به اشتباه آنلاین خوانده می شود و شامل ارسال ویدئو به شکل آفلاین است.

• برای شرکت در کلاسهای آنلاین چه امکاناتی باید داشته باشم؟
لپ‌تاپ یا کامپیوتر ( تبلت با گوشی هوشمند نیز قابل اسفاده است)؛اسپیکر یا هدست؛اینترنت با سرعت مناسب.
• آیا برای شرکت در کلاس‌های آنلاین نیاز به نصب برنامه یا نرم‌افزار خاصی دارم؟
– خیر، تنها کافی است به آخرین نسخه‌ یکی از مرورگرهای Chrome یا Safari دسترسی داشته باشید.

• من اولین باری است که در یک کلاس آنلاین شرکت می کنم. چه کاری باید انجام دهم؟
مسئول فنیِ کلاس پیش از شروع اولین جلسه چگونگی شرکت در کلاس را به شما آموزش خواهد داد. سپس صدا، تصویر و سایر موارد لازم را آزمایش می‌کند و در صورت وجود هرگونه مشکل، پیش از شروع کلاس، آن را برطرف خواهد کرد.

• اگر پرسشی داشته باشم میتوانم در طول کلاس مطرح کنم؟
بله، شما می‌توانید در تمام طول کلاس پرسش خود را مطرح کنید و پاسخ را از استاد بشنوید. نحوه پرسش و پاسخ پیش از شروع کلاس، توسط مسئول فنی برای شما توضیح داده می‌شود.

• آیا امکان ارائه نمونه کار به مدرس کلاس وجود دارد؟
بله، این امکان برای تک تک هنرجویان فراهم است. هنرجویان باید هر جلسه تکالیف خود را در بازه زمانی خواسته شده انجام دهند و سپس آن‌ها را ارسال نمایند. این زمان فرصت مناسب را برای بررسی دقیق تکالیف و نمونه کارها توسط استاد کلاس را فراهم می‌کند. در صورتی که بازه زمانی توسط هنرجو نادیده گرفته شود، زیما هیچگونه مسئولیتی نسبت به بررسی تکالیف ارسال نشده نمی‌پذیرد.

• حجم اینترنت مصرفی در هر جلسه آنلاین چقدر است؟
تقریبا بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ مگابایت به ازای هر یک ساعتاستفاده مورد نیاز است.

• برای دریافت صدا و تصویر با کیفیت مناسب، سرعت اینترنت چقدر باید باشد؟
اگر تاکنون در استفاده از اینترنت مشکلی نداشته‌اید، در کلاسهای آنلاین نیز مشکلی پیدا نمی‌کنید. کیفیت صدا و تصویر، بستگی به کیفیت اینترنت شما دارد.
بهترین گزینه استفاده از اینترنت ADSL با سرعت حداقل ۵۱۲k است. اینترنت تلفن همراه یا GPRS با سرعت ۴G و همچنین WiMAX نیز مناسبند. اما همواره ممکن است لحظاتی اختلال داشته باشد.فاصله‌ی شما از مودم هم در کیفیت دریافتی تاثیر دارد .

• چه مواردی را باید پیش از شروع هر جلسه در نظر داشته باشم؟
۱) حتما از آخرین نسخه مرورگر Chrome براس سیستم عامل ویندوز یا اندروید و آخرین نسخه مرورگر Safari برای سیستم عامل ios استفاده کنید.
۲) هنگام برگزاری کلاس از فیلترشکن استفاده نکنید.
۳) حداقل ۱۰ دقیقه قبل از شروع کلاس، از طریق لینکی که در اختیارتان قرار گرفته به فضای کلاس آنلاین وارد شوید.
۴) حجم باقی مانده از اینترنت خود را بررسی و در صورت نیاز شارژ کنید.
۵) کنترل کنید که باتری موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ شما شارژ داشته باشند.
۶) اگر از کامپیوتر خانگی استفاده می‌کنید، بهتر است یک موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ شما کنارتان باشد تا در صورت قطعی برق از آن‌ها استفاده کنید و کلاس را از دست ندهید.
۷) درصورت بروز مشکل در اینترنت خانگی، می‌توانید از هات اسپات موبایل یا تبلت خود استفاده کنید. لازم است این روش را قبلا امتحان کنید.
۸) چنانچه درباره کلاس آنلاین زیما پرسشی دارید، می توانید در ساعات اداری با شماره ۰۲۱۸۸۵۶۶۸۴۲ تماس بگیرید.

12 دیدگاه ها

  1. مائده دارستانی گفت:

    سلام این دوره تا چه حد با کلاس های مبانی رنگ دانشگاه فرق می کنه؟

    • admin گفت:

      سلام و وقت بخیر دوست گرامی
      مسلما برنامه ی دروس به شکل کارگاهی با شکل دانشگاهی آنها دارای تفاوت هایی است
      اما برای اطلاع از جزییات دوره و گرفتن مشاوره لطفا با شماره‌ی آموزشگاه تماس بگیرید

  2. الهه دبیری گفت:

    برای شرکت در این کلاس باید چقدر طراحی بلد باشیم؟

  3. ساناز گفت:

    سلام
    دوره بصورت آنلاین هم ارایه میشه؟

  4. Zafarfar گفت:

    سلام
    دغدغه من تفاوت کیفیت کلاس حضوری با مجازی مخصوصا در ارتباط با دوره ای مثل رنگ شناسی هست. لطفا د ر این مورد توضیح بفرمایید.
    مممنون

    • admin گفت:

      سلام و وقت بخیر دوست عزیز
      تمام تلاش ما بر این است که کیفیت کلاس‌های آنلاین خوب باشد و نکته قابل توجه این است که تعاملی بودن کلاس‌ها و ارتباط هنرجو با استاد در لحظه برگزاری کلاس و در طول هفته در گروه باعث افزایش کارایی کلاس‌ها است.

  5. مم گفت:

    من این دوره رو شرکت کردم. خانم ثابتی فوق العادن

  6. نازی گفت:

    سلام،ببخشید این رنگ شناسی برا رنگ روغن میشه بکار برد؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + سه =